Marc Cornelissen

Blog

Our dear friends Marc and Philip are missing

The Dutch base camp received an emergency message from their tracer April 29th, early morning in Holland.

Lees meer

Op expeditie - volg ons!

De komende weken ben ik met Philip de Roo onderweg in het Canadese noordpoolgebied. Daar maken we een ruim 400 kilometer lange onderzoeksexpeditie. Het doel is om de staat van het pakijs te onderzoeken en bij..

Lees meer

Duolezing als start van The Arctic Circle

Op woensdag 28 januari geef ik met André Kuipers een duo lezing voor het besloten netwerk De Kennissenclub. Samen geven we een kijk op de Aarde, het Arctische gebied en de uitdagingen en kansen die zich daar v..

Lees meer

Terugblik op een succesvolle start

In maart en april ben ik op expeditie geweest op de Ijszee ten Noorden van Canada en Groenland. Hier vonden de eerste twee veldmissies plaats van Cold Facts; een programma wat ondersteuning en een platform bied..

Lees meer
Deployment location

Weather station deployed!

Last Tuesday, May 7, a team of York University (Christian Haas, Anne Bublitz and Justin Beckers) deployed 'Cold Facts WS_001' on the sea ice, 110 km North of Canada at 83°48.74N / 63°52.98W.

Lees meer

Videoverslag Groenland programma

Gisteren vond ‘The Next Level Event’ plaats in de Balie in Amsterdam. Een belangrijk moment in de Winst met Waarde campagne van de Nudge Leadership Challenge winnaars die afgelopen maart mee mochten naar Gr..

Lees meer

Leiderschap in Groenland

Samen met Jan van Betten van ‘Nudge’ sprak ik al lange tijd over een bijzonder programma in Groenland. Uiteindelijk mondde dat uit in de ‘Nudge Leadership Challenge’. Dit is weer typisch zo’n progra..

Lees meer

Nudge Leadership Challenge

In het weekend van 14,15 en 16 september 2012 worden 120 jongeren tussen de 20 en 30 jaar aan de tand gevoeld. Ze gaan de competitie aan om te laten zien dat ze daadkracht, visie en moed hebben om de juiste be..

Lees meer

Terug van de Noordpool, blik vooruit

Alweer een kleine week terug van de Geografische Noordpool. Met een team van vier man in slechts vijf dagen de laatste breedtegraad naar de Noordpool weten af te leggen...

Lees meer

Amundsen 100 jaar geleden op de Geografische Zuidpool

Vandaag is het precies 100 jaar geleden dat de Noorse ontdekkingsreiziger Roald Amundsen met zijn team de Geografische Zuidpool bereikte. Hij bleef daarmee de Engelsman Robert Falcon Scott 35 dagen voor. Bieden..

Lees meer

Zuiver Noord beschikbaar

Heb er lang aan gewerkt maar ben zeer tevreden met het resultaat. 'Zuiver Noord' de hernieuwde uitgave van mijn vijfde boek is beschikbaar.

Lees meer

Missie SILA; terugblik op een succesvol programma

Op initiatief en onder begeleiding van de poolreizigers Philip de Roo en Marc Cornelissen vond er in mei 2011 een bijzonder reis plaats in Groenland: 'Missie SILA'.

Lees meer

MVO Kompas gelanceerd

Samen met compagnon Michel Schuurman en Barbera van der Hoek van Bclimate lanceerden we onlangs een nieuwe leergang.

Lees meer

My Toyota

Ben al weer ruim een jaar een tevreden berijder van een Toyota Prius. Onlangs werd ik geïnterviewd voor het blad My Toyota.

Lees meer

Foto's uitdelen

Van 15 november tot 15 januari exposeert het Wereld Natuur Fonds foto’s van de poolgebieden (natuur, dieren, licht, onderzoek, mensen) in de etalages van Groningen. Zo wordt de stad omgetoverd tot een visuele..

Lees meer

Energiebeheerder.nl is live

Veel relaties kennen mij van een lezing of workshop. Het blijft een mooie opgave om vanuit mijn expeditie-ervaringen licht te werpen op organisatievraagstukken, klimaatverandering en duurzaamheid.

Lees meer

Videoverslag Noordpool

Het is alweer veel te lang geleden. In april, was ik met een geweldige groep op de Arctische Oceaan op weg naar de Noordpool. Ik heb er een verhaal over geschreven wat binnenkort gepubliceerd wordt in Speakers ..

Lees meer

Mijn nieuwe trailer

Hoe breng je in beeld wie je bent, wat je doet, wat je beweegt en wat je zou kunnen betekenen voor opdrachtgevers? En dat binnen twee minuten. En oh ja, de beelden waarmee gewerkt kan worden, verschillen nogal..

Lees meer

Eerste indruk

Alweer drie weken terug van het pakijs. Veel mensen vragen mij hoe het dit keer is geweest op de Noordpool. Waar moet ik beginnen?

Lees meer

Onder invloed

Vandaag wil ik het hebben over de verslavende kant van expedities. De poolvlaktes hebben een ongelofelijke aantrekkingskracht, onweerstaanbaar gewoon. Maar ook in de voorbereiding is er een manier om je “high..

Lees meer

Trainen in Tiers (am Rosengarten)

Deze week ben ik op mijn favoriete trainingslocatie. In Tiers, vlakbij Bolzano in de Dolomieten.

Lees meer

Het moest er maar eens van komen...

Wie naar mijn website zocht, was vaak lang bezig om daarna te ontdekken dat de website hopeloos achterliep.

Lees meer

Gewoon mooi

Armand Dijcks (Liquid Earth) maakte op basis van mijn videobeelden van Groenland een montage. Met welk doel?

Lees meer