Marc Cornelissen

Videoverslag Groenland programma

Gisteren vond ‘The Next Level Event’ plaats in de Balie in Amsterdam. Een belangrijk moment in de Winst met Waarde campagne van de Nudge Leadership Challenge winnaars die afgelopen maart mee mochten naar Groenland. Speciaal voor deze bijeenkomst heb ik een korte video impressie gemaakt van de reis.

Bron: website van Nudge

De winnaars van de wedstrijd voor sociale ondernemingen zijn: Renzo Deurloo/GreenFox, Hajo van Beijma/Text to Change, Fred van Hessen/Mama Diop en Anneke van der Heide Wijma en Peter Heykamp van XOFA.

The Next Level Event dat op 19 april plaatsvond in De Balie in Amsterdam was een unieke bijeenkomst van social entrepreneurs, de vier partners van de campagne (Ahold, ABN Amro, GDF Suez en Van Doorne Advocaten), sprekers en overige gasten. Dagvoorzitter Lars Sørensen zorgde er met scherpte en humor voor dat het event perfect verliep.

De jury bestaande uit Eric Buckens (ABN Amro), Emma Coles (Ahold) en Jan van Betten (Nudge) hebben, nadat de 10 finalisten met passie hun social enterprise pitchten, gekozen voor vier prachtige winnaars. Deze vier zullen voor langere tijd ondersteuning krijgen van de partners.

De volgende matches werden gemaakt: GreenFox, duurzame verlichting en Ahold; Text to Change, mobiele oplossingen voor social change en Van Doorne Advocaten; Mama Diop, bouwers van fruitdrogers en GDF Suez; XOFA, artikelen van gebruikt leer en ABN Amro. De tien finalisten waren: GreenFox, Text to Change, Mama Diop, Closing the Loop, Brand Mission, tuyu, oPuce, EnergiekLeiden, Magic Mind en XOFA!

Het event is de grande finale van de Winst Met Waarde campagne met als focus aandacht voor de social enterprise en deze naar een Next Level helpen: hoe kunnen social entrepreneurs nog meer impact realiseren? Wat is er nodig om sneller te groeien? Succesvolle social entrepreneurs, financiers en beleidsmakers gingen met elkaar in gesprek over hun ervaringen. En er was volop ruimte om te netwerken. De winnaars zijn erg blij met de ondersteuning van onze partners in het realiseren van hun doelstellingen. Nudge zal het proces van de match making volgen en begeleiden.

Reageer ook

Reacties

 		

Marc's CV


1993 – Eerste poolexpeditie in Noord-Canada
1996 – Magnetische Noordpool
1997 – Geografische Noordpool op ski’s
1998 – Archeologische expeditie Peru
1999 – Voettocht door de Gibson Woestijn
2000 – Initiator 'Xpedition Cool'
2000/01 Geografische Zuidpool op ski’s
2002 – Presentator ‘Missie Antarctica’
2004 – Expeditieleider ‘Last Degree’ 
2005 – Expeditieleider ‘Pole Track’
2005/08 – ‘Ben & Jerry’s Climate Change College’
2006/08 – Initiator ‘Klimaatreporters’.
2007 – Bedenker onderwijsplatform ‘Keep it Cool’
2007 – Mede-organisator 'Noordpool FM'
2007 – Presentator ‘Expeditie Broeikaswereld’
2007 – Medeoprichter ‘icentials bv’
2008 – ‘Voyage for the Future’
2008 – Presentator ‘Surviving Nature’
2009 – Baffin Island ski-expeditie
2009 – Woordvoerder goede doelen bij klimaattop
2010 – Expeditieleider ‘Last Degree’
2011 – Mede-initiatiefnemer ‘Missie Sila’
2011 – ‘Cold Facts’, platform voor polair onderzoek

Download hier zijn volledige CV uit het boek
'Zuiver Noord'.