Marc Cornelissen

Zuiver Noord

Het boek 'Zuiver Noord'

ZN thumb 200 pix.jpg

216 pagina's, 21 x 21 cm. Prijs: € 34,95 incl. verzendkosten en BTW.

In dit inspirerende en rijk geïllustreerde boek kijkt Marc terug op zijn Noordpoolexpedities. Daarbij deelt hij belangrijke momenten met pakkende belevingsverhalen. Ook reflecteert hij en komt hij tot een aantal inzichten die zich naadloos laten vertalen naar de organisatieomgeving.

Lezingen, trainingen en leerexpedities

Onder de gelijknamige titel biedt Marc ook maatwerktrainingen, lezingen, teaminterventies en leerexpedities aan. Deze worden voor elke klant in maatwerk uitgevoerd. Zijn aanbod varieert van een lezing over samenwerking en teamontwikkeling tot een intensieve sessie van een minimaal een dagdeel waarin een team knel- en verbeterpunten opspoort in de samenwerking. Zijn aanpak blijkt te werken van werkvloer tot directiekamer. Dat geldt ook voor zijn intensive teaminterventies.

In de directiekamer kom je in de regel wat meer assertiviteit tegen. Dan duurt het vaak iets langer voordat mensen met de billen bloot gaan en vanuit mijn ervaringen reflecteren op eigen gedrag en keuzemogelijkheden. Uiteindelijk werkt het altijd.

Een zaal met meer dan 800 toehoorders of een directiekamer met 6 assertieve managementleden die om de hete brij heen draaien, Marc voelt zich als een vis in het water.

Lezing - Samenwerken in een uitdagende en veranderlijke omgeving

lezing marc 200 pix.jpg
Duur: 30 tot 90 minuten (indicatief) Toepassing: inspirerende bijdrage en keynote op congressen en bijeenkomsten, aftrap van verandertrajecten, jaarvergaderingen etc.


Lezing - Richting geven aan zakelijk zinvol MVO beleid

pb square.jpg
Duur 30 tot 90 minuten (indicatief)
Inhoud: definities, trends, ontwikkelingen, best practices en ‘sense of urgency’.
Toepassing: inspirerende bijdrage en keynote op themabijeenkomsten, aftrap van MVO-trajecten etc.


Teaminterventie - Teamontwikkeling en Koersbepaling in spannende tijden

Duur: 4 – 8 uur (indicatief)
Toepassing: Deze interactieve sessie is uitermate geschikt voor teaminterventies waarbij onderhuidse spanningen en onzekerheden alsook blokkades in de samenwerking op een ontwapenende manier worden blootgelegd. De sessie reikt concrete handvaten aan om tot preciezere koersbepaling en verbetering van de samenwerking te komen.


Leerexpeditie - Reflecteren op leiderschap en samenwerking onder inspirerende en uitdagende omstandigheden

Voor kleine groepen organiseert Marc korte leerexpedities die voorafgegaan worden door voorbereidende bijeenkomsten en worden afgesloten met een evaluatie In Nederland. De locaties zijn inspirerend en brengen de deelnemers op een gecontroleerde en verantwoorde wijze buiten de comfortzone. Standaardversies van dergelijke leerexpedities bestaan eigenlijk niet.  Spitsbergen, Groenland, Antarctica en de Noordelijke IJszee behoren tot de mogelijkheid. Deze werkvorm is exclusief en kostbaar.

 		

Lees meer..

'Zuiver Noord'

spread 01 HR.jpgIn zijn boek ‘Zuiver Noord’ doet Marc Cornelissen verslag van zijn belangrijkste expedities in het noordpoolgebied (1996-2011). Aan de hand van korte projectbeschrijvingen, belevingsverhalen en een ruime selectie foto's neemt hij de lezer mee in de wereld die hem al bijna twintig jaar inspireert. Daarbij komt hij tot een aantal doorleefde inzichten die zich naadloos naar een organisatieomgeving laten vertalen.

De belangrijkste inzichten samengevat:
1. Leer je lessen
2. Laat achter en ga vooruit
3. Benoem en benut verschillen
4. Beslis en beweeg
5. Spreek uit, spreek af, spreek aan
6. Verleg je grenzen, vier je overwinningen
7. Bereik succes vanuit de basis

'Zuiver Noord' omvat 216 pagina's (21 x 21 cm). Full Colour, gebonden in oversized wire-o. Losse verkoop: €34,95 Hier kun je het boek bestellen.

Om vast een indruk van de inhoud van het boek te geven, kunt u hieronder de volgende onderdelen downloaden:

Boris geeft op - belevingsverhaal
De spiegel - terugblik op een mislukte expeditie