Marc Cornelissen

Ben & Jerry's Climate Change College

Nadat Marc met eigen ogen heeft kunnen zien hoe klimaatverandering met name in de poolgebieden realiteit is en hij actief bijdraagt aan het polaire onderzoek, is het nu tijd te gaan werken aan oplossingen...

Met de oproep ‘Neem deel aan het koudste college ter wereld’ lanceerde initiatiefnemer en poolreiziger Marc Cornelissen samen met het Wereld Natuur Fonds en ijsproducent Ben & Jerry’s in het voorjaar van 2005 het Ben & Jerry’s Climate Change College.

Doel van het Climate Change College is om de deelnemers (tussen de 18 en 30 jaar oud) de vaardigheden, kennis en ervaring te geven om zelfstandig campagne te voeren op een wijze die past bij hun generatie. Aan de hand van workshops, lezingen en trainingen maken de deelnemers in deze part-time opleiding kennis met vooraanstaande experts op het gebied van klimaatverandering, de poolgebieden, duurzaamheid, innovatie, gedragsverandering, communicatie en natuurbescherming.

Ook gaan ze naar het poolgebeid om de gevolgen van klimaatverandering zelf te ervaren en een bijdrage te leveren aan wetenschappelijk onderzoek. Het befaamde ijsmerk Ben & Jerry´s is hoofdsponsor en verzet veel werk om het initiatief te doen slagen. Ben & Jerry´s heeft sinds haar oprichting het principe gehanteerd dat het een verantwoordelijkheid heeft voor mens en milieu. Het bedrijf is een best practice die aantoont dat sociaal verantwoord ondernemen het succes van een bedrijf niet in de weg hoeft te staan.