Marc Cornelissen

Surviving Nature - KRO & WNF

Marc was expeditieleider en woordvoerder van het Wereld Natuur Fonds tijdens de televisieproductie "Surviving Nature - IJsberen & Inuit".

Hoe laat je het grote publiek ervaren wat de kracht, maar ook het fragiele karakter van het Noordpoolgebied is? Door samen met het WNF en de KRO vier Bekende Nederlanders met een diverse achtergrond een expeditie te laten maken waarbij zij gezamenlijk ontberingen en vrieskou trotseren en op zoek gaan naar de vele gezichten van dit unieke gebied.

Tijdens een expeditie van ongeveer twee weken laten Hanna Verboom, Daniel Boissevain, Michael Boogerd en Mirella van Markus zich informeren over de verregaande effecten van klimaatverandering in het Arctisch gebied en inspireren door de intense schoonheid van de Noordpool.

De KRO zend in april 2008 de belevingen in zeven zaterdagavond afleveringen uit op Nederland 3. Marc heeft voor dit programma de begeleiding en woordvoering verzorgd.

Nadat de opnames eigenlijk al voltooid waren, komt Marc bij toeval in contact met Lassa Lusi. Deze ervaren Inuit-jager uit Pangnirtung geeft een bijzonder eenvoudige, haast naïeve kijk op een mondiaal vraagstuk als milieubescherming tijdens een persoonlijk en openhartig interview (zie video).